Ποιά περούκα μου ταιριάζει?

Ποιά περούκα μου ταιριάζει?Το μακρόστενο πρόσωπo
Παρατεταμένο πιγούνι,ψηλό μέτωπο.Για να υπογραμμίσετε τη λεπτότητα του προσώπου σας Θα έπρεπε να φοράτε κοντά κουρέματα.Τα μακρυά κουρέματα κάνουν το πρόσωπό σας ακόμα πιό μακρόστενο.Μία φράντζα ή αφέλιες κάνουν το πρόσωπό σας λιγότερο μακρόστενο και το κολακεύουν.


Το στρόγγυλο πρόσωπο
Πιγούνι,μέτωπο και μάγουλα είναι έντονα στρογγυλεμένα.Θα πρέπει να προσέχετε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερος όγκος στο πλάι και περισσότερος στην κορυφή(φωτό).Στο μέτωπο μπορείτε να κάνετε φράντζα στο πλάι ή και να το έχετε τελείως ελεύθερο.Ότι καλύτερο σε τέτοια πρόσωπα είναι να υπάρχουνε έντονες μύτες.


Το οβάλ πρόσωπο
Το ιδανικό σχήμα προσώπου,ζυγωματικά ελαφρώς φαρδύτερα από το μέτωπο και το πιγούνι.Το ιδανικότερο σχήμα προσώπου γιά όλα σχεδόν τα κουρέματα.


Το Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Φαρδύτερο μέτωπο,στενότερο πιγούνι,περίπου σαν ένα ανάποδο τρίγωνο.Προτιμότερα είναι τα κουρέματα που δεν έχουνε  πολύ φράντζα.Το μήκος των μαλλιών θα έπρεπε να είναι μεταξύ του πιγουνιού και των ώμων.Ιδανικά είναι τα χτενίσματα,τα οποία στο ύψος του πιγουνιού είναι χτενισμένα προς τα έξω.


Το πρόσωπο με έντονες γωνίες
Μεγάλο μέτωπο,έντονα τετράγωνα σαγόνια,γενικά έντονο περίγραμμα.Θα πρέπει να προσέχετε το χτένισμά σας να δείχνει πιό απαλό το περίγραμμα του προσώπου σας.Σας πηγαίνουν καλύτερα κάπως μακρυά μαλλιά με χωρίστρα στο πλάι.Μπούκλες και σπαστά χτενίσματα επιδρούν επίσης θετικά στο να μαλακώνουν τις έντονες γωνίες,καθώς και κοντά κουρέματα με φράντζα.


Το πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού
Φαρδιά ζυγωματικά,λιγότερα φαρδύ μέτωπο,μικρό πιγούνι.Για να καλύψετε τα φαρδιά ζυγωματικά,θα πρέπει το κούρεμα και το χτένισμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο γεμάτο στα πλάγια και περισσότερο γεμάτο και με όγκο στο ύψος του σαγονιού και του πιγουνιού.Αποφεύγετε επίσης τον όγκο στην κορυφή.


Το πρόσωπο σε σχήμα αχλαδιού
Λεπτότερο μέτωπο,φαρδιά ζυγωματικά και σαγόνι.Προσέξτε ιδιαιτέρως να δίνετε όγκο και να είναι γεμάτο στην κορυφή του το χτένισμα.Με αυτόν τον τρόπο "καμουφλάρετε" τα φαρδιά ζυγωματικά και σαγόνι